Leírás és Paraméterek
AQUADUR Sensitive
Mérési tartomány: 0 - 1,1 német keménységi fok
Vízkeménység mérése AQUADUR tesztcsíkokkal
A víz keménységét, annak kalcium- és magnéziumsó tartalma okozza. Az említett sók mennyiségének összessége határozza meg a víz keménységét. Ezt mmol/ l-ben - vagy korábban egyedi mértékegységekben, mint a német, angol és francia keménységi fok -,egységben fejezik ki. A keménység legegyszerűbb kifejezése CaCO3 ban lehetséges:
- 1 ° német keménység (1 °d) = 1,0 mg/I CaO
- 1 ° angol keménység (1 °e) = 14,3 mg/I CaC03
- 1 ° francia keménység (1 °f) = 10 mg/I CaC03
Konverziós faktorok: 1 °d = 1,25 °e = 1,78 °f = 0,178 mmol/I.
Az előbb felsorolt keménységi fokok alapján a vizet gyakran úgy jellemzik, mint "lágy víz", "kemény víz", stb. és az alábbi értékek alapján sorolják be a fenti kategóriákba:
- <90 mg CaCO3/l: nagyon lágy víz
- 90-180 mg CaCO3/l: lágy víz
- 180-270 mg CaCO3/l: közepesen kemény víz
- 270-450 mg CaCO3/l: kemény víz
- >450 mg CaC03/l: nagyon kemény víz
A víz keménységének mérése olyan helyen is fontos lehet, ahol nem áll rendelkezésre speciális laboratórium.
Az AQUADUR® tájékozódó mérésekre használható a textiliparban, a textilfestő üzemekben, a mosodáknál, a vízművekben és a kazánházaknál, továbbá a halastavak, akváriumok és a háztartások kontroll méréseinél.
Éppen ezért az AQUADUR® gyorstesztek előnyösen alkalmazhatók ezeken a helyeken.
Megrendelhető | VITANI Egészségügyi Kft |